COVİD19 SÜRECİNDE EĞİTİM-ÖĞRETİMİ ETKİLEYEN GÜNCEL SORUNLAR

Uzaktan eğitim sürecinde karşılaşılan temel problemler şu şekilde sıralanabilir

13 Eylül 2020'de kamuoyu ile paylaşılan OECD'nin COVID-19 salgınında eğitim müdahalesini konu alan ve bu alanda bir çerçeve sunmayı amaçlayan raporuna göre, Türkiye'de ödevler için bilgisayara erişimi olan öğrencilerin ortalaması Türkiye'de % 70'in altında kalıyor. İnternet, altyapı ve tablet, bilgisayar sıkıntısı ön sıralarda yer alıyor. Uzaktan öğretim programlarının  Öğrencilere bilgi aktarımı yapılması ve müfredatın yetiştirilmesi noktasında aksamalar olabilmektedir.

Gerek canlı derslerin planlamasında, gerekse EBA TV yayınlarında çocukların sosyal-toplumsal gelişimine, bireysel ilgi ve yeteneklerine yönelik çalışmaların da olması gerekmektedir. Spor, sanat, müzik dersleri, öğrencilerin sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmaların olması öğrencilerin ruh sağlığı açısından da büyük önem arz etmektedir.

EBA da bazı derslerdeki içeriğin olmaması özellikle uzaktan eğitim sürecinde daha net bir şekilde fark edilmiştir. zaman zaman ebaya girişte problemlerin yaşanması farklı uygulamalar kullanılmasını gerektirmiştir.

Uzaktan Eğitim in Avantajlarına bakılacak olursa

Farklı öğrenme teknikleri kullanılıyor,Uzaktan öğrenmenin en bariz avantajlarından birinin mesafeleri ortadan kaldırması olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. İstediğiniz zaman, istediğiniz yerde ulaşabileceğiniz bilgiler veya dersler mevcuttur.

Uzaktan eğitimin faydalarından biri de eğitim, öğretim zamanı ile ilgilidir. Öğrencilerin pek de hoşlanmadığı devamsızlık, yoklama gibi kavramların uzaktan eğitim sistemlerinde öğrencileri rahatsız etmez. Mesai saati, hastalık, ailevi veya özel durumlar sebebiyle eğitime katılamama durumu ortadan kalkar. İstenen saatte istenen miktarda eğitim alınabilir.

Fiziksel engelli öğrencilerin okula giderken yaşadığı sorunlar, online eğitimde yaşanmaz. Ayrıca iletişim problemli bireyler, topluluk karşısında konuşmaktan çekinen insanlar ve daha birçok dezavantajlı öğrenci için de bu sistemler önemli kolaylıklar sağlar

12.01.2021 338

12-01-202106-01-202128-12-202018-12-202018-12-202027-11-202012-11-202013-11-202013-11-202028-08-2020